Receptek
2007.11.05. 19:47
Receptek
Lidércnyomás-saláta
Hozzávalók:25 dkg zöld színű makaróni,2 evőkanál olaj,2 evőkanál balzsamecet,2 evőkanál citromlé,1 fej hagyma,1 gerezd fokhagyma,2 fej paradicsom,1-2 szál felkozkázott répa
Elkészítés:A makarónit fözd ki sós vízben.A hagymát és a paradicsomot vágd kockákra,majd keverd össze a többi hozzávalóval.Fűszerezd meg ízlés szerint.Friss bagettivel tálald
Kísértet Pizza:(1 db-hoz)
Hozzávalók:2 db előre gyártott pizzatészta,olívaolaj,mozarella vagy fetasajt,4 gerezd fokhagyma,rozmaring,olívabogyók
Elkészítés:Kend meg a pizzát az olívaolajjal,majd 2 kanál olívaolajba piritsd meg az apróra vágott fokhagymát.Ha kész,ezt és a mozarellát tedd a pizzára,szórj rá rozmaringot,és az olívabogyókat tedd rájuk kisértet alakzatban.Még pár csepp olajjal toldd meg,aztántedd sütőlapra és előmelegített sütőben,gyenge fokozaton süsd meg,hogy a pizza oda ne égjen
Sütőtök-püré
Hozzávalók: 1 nagy kanadai sütőtök, maroknyi nagy muskotályos , szőlőszem, 1-2 kiskanál ketchup, só
A sütőtököt hosszában kettévágjuk, a magokat kiszedjük belőle, és helyükre, a mélyedésbe beleszórjuk a kimagozott szőlőt. Sütőben megsütjük. (A szőlőmagozásra azért van szükség, mert ha a szőlőszemeket is turmixoljuk, akkor megkeseredik a püré.) Ha megsült, a tököt kikaparjuk, a szőlővel együtt turmixoljuk. Ízlés szerint ketchuppal, sóval ízesítjük. Könnyen elkészíthető köret, főleg kacsasülthöz illik.
Vérpitli
Hozzávalók:(4 személyre)
4dl málnaszörp,4 dl meggylé,15 db kukackocka(ezt az alábbi módon kell csinálni:15 jégkockarekeszt tölts tele vizzel és rakj bele egy-egy macsolát.A fagyást követően úgy fog majd bennük festeni a mazsola,mintha egy kukacot fagyasztottál volna le)
Elkészítés:a málnaszörpöt és a meggylevet öntsd egybe,majd rakd bele a kukackockákat.Ezt rakd be kb.1 órára a mélyhűtőbe,hogy nehogy elolvadjanak a kukackockák benne,majd öntsd az egészet egy kancsóba.Ha nagyon fájóstorkú vagy,csináld úgy,hogy csak egy 1/2 óráig rakod be a hűtőbe,és a tálaláskor rakod bele a kukackockákat.
Sütõtöklé:
Hozzávalók: 1 sütőtök szeletekre felvágva 4 dl almalé 1dl ananászlé 2 teáskanál méz (ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb is) Fahéj, gyömbér, szerecsendió (mindegyikből egy csipet) Elészítés 1.lépés: A sütőtökszeleteket turmixold össze robotgéppel. 2. lépés: Öntsd hozzá a sütőtökléhez az almalevet és az ananászlevet. 3. lépés: Adj hozzá egy kis mézet (ne túl sokat, nehogy elrontsd, később még adhatsz), és keverd össze az egészet teljesen! 4. lépés: Add hozzá a fűszereket! 5. lépés: Hűtsd le az egészet, majd hidegen tálalhatod nagy poharakba.
Hét szelleme puding(négy személyre)
Hozzávalók:25 dkg porcukor,2 tojásfehérje,ételfesték(a szellemek arcához)
A szellemek elkészítése:
1.Készíts elő egy lábast és egy olyan edényt,amit úgy tudsz beleilleszteni a lábasba,hogy ne érinkezzen annak aljával.
2.A tojásfehérjét és egy kevés cukrot a gőz fölött verd fel.Ehhez mindenképpen kérj segitséget egy felnőttől!A habba fokozatosan adagold a maradék porcukrot.Amikor már elég kemény a hab,tedd át habkinyomóba,és formázz szellemeket.A szellemeket sütőlapra nyomd,amit előzőleg sütőpapirral kell kibélelni.Told a sütőlapot a langyos sütőbe(75 Celsius-fok)és 45 percig szárogasd.
Készíts csokipudingot a zacskón található leírás szerint,adagold tálkába,szórd meg fehércsoki reszelékkel,majd mindegyikre fektess egy-egy szellemet.
Csokiszellem:(négy személyre)
Hozzávalók:2 banán,egy tábla fehér csoki,kb két kocka normál csoki
Elkészítés:Hámozd meg,majd vágd ketté a banánokat.A csokit gőz fölött olvaszd fel,majd mártsd meg benne a banánokat.Ha megszáradt a csokimáz,a két kocka barnacsokit tedd egy kistányérra,azt pedig a radiátorra.Ha egy kicsit megpuhult a csoki,vedd le,formázz a szellemeknek szemet,szájat,és rakd fel rájuk.
Pókica:
Hozzávalók(egy darabhoz):2 nagyobb,lapos,sós süti,2 teáskanálnyi mogyoróvaj,4 szál ropi és 2 szem mazsola.
Elkészítés:Az egyik sós sütit kenj meg mogyoróvajjal,majd nyomd rá a másik sütit.A ropikat törd félbe,és az egyik oldalon is és a másik oldalon is szúrj a két sós süti közepébe(vagyis a mogyoróvajba)4-4 darabkát.Ezek lesznek a pók lábai.A 2 szem mazsola a két szeme.
Hátborzongató Zselé:(négy személyre)
Hozzávalók:Piros vagy zöld gyümölcszselé,kb.16 db gumicukor
Elkészítés:A zselét készísd el az utasítások szerint,majd oszd el négy egyenlő részre.Mindegyikbe szórj 4-4 db gumicukrot,és amikor összeállt a zselé.tálald.
|