Magyar Gothic Club Magazinja - Expression
Magyar Gothic Club Magazinja - Expression
..::Bejelentkezés::..
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
..::Menü::..
 
..::Magazin - 2006::..
 
..::Magazin - 2007::..
 
..::Magazin - 2008::..
 
..::Megújult Magazin - 2008::..
 
..::Regényeink s egyéb könyvek::..
 
..::Expression Képei::..
 
..::Videók::..
 
..::Ti válaszoltátok!(Itt vannak a kiküldött kérdőívekre a válaszaitok!)::..
 
..::Interjúk::..
2006-ban:
 
 
 

 
2007-ben:
 
 
 
 

Mint FŐSZERKEZTŐ, ßłithe MägiC, fenntartom a jogot a küldött hírek, cikkek és képek kimoderálására (meg nem jelentetésére) illetve javítására (helyesírási-, gépelési hibák). Ha bárkinek a cikkébe belejavítanék (a szöveget nem írnám át, hanem az előbb említett hibákat javítanám ki) azon kéretik nem megsértődni, hanem úgy gondolni rá, mint egy segítségre! A közszeméremsértő, illetve ROSSZ minőségű képeket, cikkeket nem jelenítjük meg!

Viszont, mindenféle témára nyitottak vagyunk! Lehetnek vallási-, filozófiai cikkek, egyéb írások, novellák, versek (akár sajátok is), de kéretik a politika témát kerülni! Az ilyesfajta cikkeket nem áll szándékunkban megjeleníteni!!! Kéretik azt a tényt elfogadni, hogy ez nem egy politikai magazin! Köszönöm mindenki szíves megértését!

ßłithe - 2006. június 22.

..::SorrowSong válaszai::..

Mért, hogyan lettél "darkos"? (pl. van-e vmi családi oka, vagy bármi "különleges" ok, van-e hozzá köze a barátaidnak)

Többször is azt olvastam, hogy az ember nem dönti el, hogy „Na, mostantól gót leszek”, hanem egyszerűen csak észreveszi magán, hogy „az” lett. Vagyis: azonosul ilyen vagy olyan mértékben, kevesebb vagy több szempontot tekintve a ’szubkultúrával’. Valahogy velem is hasonlóképpen történt. Emlékszem arra, amikor saját pénzemből megvettem az első, később ehhez a kultúrához illeszkedőnek ítélt ruhadarabomat. Akkor eszem ágában sem volt, hogy azért vegyem meg, mert ’gót’, egyszerűen csak tetszett. Azután voltak nagyon rossz időszakaim, s egyébként is menekülő és rejtőző típus vagyok; de mindazt, amit akkoriban tettem, az egyetem korai évei alatt, soha nem tekintettem ’gót’-nak, főleg mivel ugyan tudomásom volt ennek a szubkultúrának a létezéséről (a gimnáziumban nem is igazán tudtam róluk), de nem foglalkoztatott az egész kultúrkör. Jobban mondva természetesen foglalkoztatott, hiszen világéletemben, már általános iskolától elkezdve, mindig is olyan dolgok érdekeltek, amelyeket egy lánytól és/vagy egy normális embertől teljesen idegennek tartottak. Tiltottak, gúnyoltak, erőszakosan akartak megváltoztatni. Eleinte dacból nem hagytam magam... és teremtettem magamnak egy belső valóságot. Ez a birodalom azután az egyetem ideje alatt szépen lassan, észrevétlenül megváltozott, és őszintén szólva nem tudom, mikor döbbentem rá arra, hogy van a társadalomban egy csoport, amelyik ugyanazt gondolja, ugyanazt érzi, mint én, ugyanúgy látja a világot és ugyanolyan eszméket vall. Azt tudom, mikor beszéltem többes szám első személyben a gótokról először, és eufórikus érzés volt: megtaláltam a helyem.

Szeretnék még valamit hozzátenni, a félreértések elkerülése végett. Az, hogy velem történtek tragédiák, és sok olyan emberrel, aki végül ezt a szubkultúrát választja, az nem jelenti azt, hogy mi gótok mindenáron tragédiáktól sújtott szenvedő depressziókupacok vagyunk. Tény hogy a többségünkkel így adódott…de ez azt jelenti, hogy maga a szubkultúra képes pozitív, reménykeltő érzelmeket és gondolatokat közvetíteni olyanoknak, akiknek vigaszra és támaszra van szükségük. Egyáltalán nem mindenkit, aki végül itt köt ki, szomorúság vagy tragédia hajtott idáig, én is ismerek számos ilyet. S ők ugyanúgy jól érzik magukat gót-ként, mint mások. Ezt fontosnak tartottam megjegyezni, mert sokan azt vetik a szemünkre, hogy egymást taszítjuk egyre mélyebbre…

A barátaid kiválasztásánál, barátkozásnál számít-e, hogy hasonló az illető stílusa, ha igen, mennyire döntő?

Természetesen egyáltalán nem számít, hogy olyan stílusú-e, mint én. Ha számítana, az kissé olyan lenne, mintha én mindenkiben magamat akarnám szeretni. Egy alkalommal kaptam egy rendkívül súlyos és rosszindulatú vádat arra nézve, hogy menjek és keressek magamnak egy olyan társaságot, ahol ugyanolyan őrültek vannak, mint én (az illető sokkal durvábban fejezte ki magát). Teljes lelki nyugalommal válaszoltam az illetőnek, aki mellesleg igen jól ismerte ismerősi körömet, hogy egyetlen gót barátom sincs (olyan környezetben mozogtam, ahol nem voltak ilyen szubkultúrába tartozó emberek), és ha ez alapján választanám ki a barátaimat, akkor senkivel sem tudnék beszélni. Ezzel szemben rengeteg barátom és ’haverom’ van, és jobban szeretem őket az életemnél is, és akármelyikért oda tudnám adni az életemet. Mindez most is így van, noha azóta megismertem néhány gótot, de mindig is tartani fogom magam ahhoz, hogy embertársaim elsősorban emberek, és csak azután valamilyen szubkultúrába tartozók; hozzátenném, hogy vannak olyan barátaim is, akik nem értenek egyet ezzel a dologgal, mégis nagyon szeretjük egymást.

A szubkultúrában:

- vannak-e valamilyen alcsoportok? (ha igen, milyenek?)

- melyik korosztály a legjellemzőbb szerinted?

- mi az, ami összeköt titeket, ill. téged mi köt a csoporthoz?

Vannak alcsoportok természetesen. A következő idézetet egy internetes oldalon olvastam és szerintem abszolút találó: „There are 125 different styles of Goth for I know 125 Goth people.” Vagyis: maga az elnevezés csak egy gyűjtőnév, és azon belül mindenki egyénileg azt és úgy rakja össze magának a stílus elemeiből, ahogyan neki tetszik és ahogyan az őt kifejezi. Vannak persze ’hivatalosan’ elismert alrétegei ennek a szubkultúrának; a ’medieval’, a ’Victorian’, a ’true’ goth, vannak az industrial stílust követők (és ők a példák arra, hogy a stílusnak mennyire szélesek a határai – csak el kell menni egy industrial buliba, és igen sokat tanulhat a magát ’igazi gót’-nak valló ember a toleranciáról), és ezen kívül még egymillió más. Szokták életkor szerint is csoportosítani, az éppen ’kezdők’ és a régebb óta a szubkultúrába tartozók is más ’besorolást’ kaphatnak. Ahol maga a szubkultúra el-és kiterjedtebb, ott olyasféle alcsoportokat is megkülönböztetnek, mint a ’mopey goth’, a ’romantic goth’, a ’perky goth’ és más hasonlók, ezek a viselkedésmódra utalnak. Mindez azonban nem is igazán fontos, hiszen a címkéknek és az elnevezéseknek nem sok jelentősége van. Egyvalami számít: hogy magán a stíluson belül mindenki megtalálhassa önmagát.

Korosztályok? Teljesen más a kép itthon, mint külföldön, elég, ha csak a Londonban 1982-ben megnyílt Batcave-re gondolunk, elég, ha azt vesszük alapul, hogy külföldön (Angliában, Németországban, az USA-ban) létezik olyan elnevezés, hogy ’old goth’, amit a több mint 20 éve a szubkultúrában élőkre mondanak. Itthon, amiatt, hogy viszonylag fiatal még a szubkultúra elterjedése és belépése a köztudatba, még nem nőtt fel ez a generáció. Természetesen lehet hogy tévedek, mivel nincs és nem is lehet teljes rálátásom az egész magyarországi gót scene-re, de abból ítélve, amit látok és tapasztalok (és igyekszem minél szélesebb tudással rendelkezni, ezért folyamatosan kutatok), manapság a gót stílus a kb. 14-20 évesek körében a legdivatosabb. Igen, a kulcsszó talán a ’manapság’, hiszen ha jobban belegondolok, a 80-as évek elején, és talán kissé később is, igenis voltak ehhez a szubkultúrához tartozó csoportok Magyarországon, és akik akkor éltek, ma talán már tisztes családapák/családanyák; akkoriban azonban ez az egész nagyon underground és tényleg rettentően ’réteg’-stílus volt. Manapság lett egyre divatosabb és ezzel együtt egyre jobban belép a köztudatba.

Sokak szerint a fekete ruha és smink, tehát a külsőségek már rögtön összekötik ezeket az embereket. Ez viszont csak részben igaz. Igaz azért, mert egy ilyen stílusban öltözködő személy természetesen ösztönösen észrevesz egy másik hasonló embert az utcán, és adott esetben, ha beszélgetési szituációba keverednek, bárhol, akkor bizonyos kezdeti, emberek között fennálló korlátokon alapból átemeli őket az ’együvé tartozás’ érzése. De ami összeköthet, az a közös téma, érdeklődés, világlátás, (tehát olyan dolgok, amelyek nem feltétlenül kötődnek magához a stílushoz, és ezek alapján bárki mással is megtalálható a közös hang). Személyesen engem mindig örömmel tölt el, ha egy ’gót’ embert látok, részben mert gyönyörködteti a szememet az öltözködésnek ez a fajtája, másrészt mert rettentően naiv és javíthatatlanul romantikus nézeteket vallok a ’testvériség’ ezen formájáról. Lehet kinevetni...:D Egész egyszerűen jó érzés olyan embereket látni, akiket ilyen vagy olyan értelemben, de közelebb érzek magamhoz. Emiatt nagyon sok csalódás ért már, hiszen mindennapos megfigyelés, hogy ha rámosolygok az utcán egy ilyen gót egyénre, annak esze ágában sincs visszamosolyogni, hanem az esetek 95%-ában megvető, lenéző, lesajnáló vagy kiközösítő pillantásokat kapok vissza (vagy rosszabbat). (Tisztelet a kevés kivételnek!) Mindezt nehezen tudom megérteni, de ítélkezni természetesen nincs jogom. Az én első és legfontosabb életelvem, és ezzel együtt az általam magam számára választott szubkultúra legfontosabb ismérve a tolerancia. Vagyis annak kellene lennie...

Mennyire fontos a szubkultúrán belül a kinézet és a zene?

Számomra egyáltalán nem mérvadó. Ismerek olyan embert, aki kizárólag csak az öltözködést vette át a stílusból, és ki merészelné megítélni ’gótságának’ mértékét? Ismerek számtalan olyat, aki nem jár feketében (gondoljunk az industrial gótokra!), vagy egyáltalán nem követi a stílus öltözködési ’követelményeit’, gondolkodásmódja és életszemlélete mégis tisztán és csodálatosan ’gothic’. Legkedvesebb barátom, Utazótársam szavai szerint: „Gothic is, first and foremost, and primarily, a way of thinking.” Teljesen egyetértek vele. Ezért sem a zene, sem az öltözködés nem mérvadó, persze a legtöbben valamilyen szinten közelednek az általános ismérvekhez, általánosan tehát nagyon sokan fontosnak és meghatározónak tartják. Nekem tehát ez a véleményem, de azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan a külsőségeket tekintik elsőrangú ismertetőjegynek. (Ilyenkor szép csöndben meg szoktam jegyezni, hogy bizony-bizony, még ír, afrikai, arab és magyar népzenét is szoktam hallgatni és szeretem ezeket, tehát én minden bizonnyal egyáltalán nem vagyok ’igazi gót’...)

Te magad hogy ítéled meg az adott szubkultúrát, mi a véleményed róla?

Ez egy borzasztóan nehéz kérdés. Nem szeretnék elfogultan nyilatkozni, de minthogy szívemben ide tartozónak érzem magam, ezért sok jót tudnék elmondani. Aki belülről nap mint nap megtapasztalja a ’darkok’ szubkultúráját, nagyon gyorsan rájön, hogy ez nem csak a sminkről meg a fekete ruhákról szól. Az eszmevilág és a gondolkodásmód az, ami igazán megfogott és a szívemhez szólt; ez által olyan rejtett kincsekre bukkantam az irodalomban és más művészeti ágakban, amelyeket nem adnék semmi pénzért. Csak példa: a graveyard poetry, a pre-raffaeliták festészete, és sorolhatnám. Természetesen nyilván sok káros dolog is származhat abból, ha ezt a szubkultúrát követi valaki, minthogy ahhoz azért komoly józanság szükségeltetik, ha valaki az elmúlás művészének szenteli magát. De ha valaki tudja, hogy mi a helyes, és mit nem, akkor nem adódik baj. A szubkultúránkról kialakult rossz véleményt nagy részben azok a társaink gerjesztik, akik nem tudják érett fejjel felfogni cselekedeteik lényegét.

Más szubkultúrák hogyan viszonyulnak hozzátok?

Mi a különbség a gót és a punk között?

Ez azt hiszem egyénektől függ elsősorban… de ha általánosságban kell beszélni, akkor szerintem azok a szubkultúrák, akik közelebb állnak a gótokhoz, nagyjából ’jól megvannak’ velünk, gondolok itt a punkokra, ’metálosokra’, ’rockerekre’…ha erre az analógiára építünk fel más szubkultúrákat is, akkor van olyan is, hogy ’diszkós’, ’popper’, rapper satöbbi. Nem gondolom hogy bármi bajuk lehetne velünk, hiszen nem zavarjuk egymás köreit, de persze akik kötekedni akarnak azok mindig fognak kivetni valót találni bennünk. A gót szubkultúra meglehetősen feltűnő jelenség és sokaknak zavarja a szemét. Azért nem mondok olyat, hogy melyik szubkultúra az, amelyik a legtöbbet ’balhézik’ velünk, mert nincs jogunk elítélni senkit azért az életformáért, amit követ, ha mi azt szeretnénk, hogy mások se ítéljenek el minket.

 

Hallottam olyan történeteket, hogy „ha egy punkot megvernek, legközelebb ő is jól megver, de ha egy gótot megvernek, hazamegy és ír róla egy verset”. De komolyra fordítva a szót, a punk világlátás alapvetően a lázadást állítja középpontba, a fennálló társadalmi rend, politikai berendezkedés, életforma ellen. A gót gondolkodásmód anno ebből a punk stílusból indult, de viszonylag hamar levetkőzte a ’lázadás’ jelleget. Ahogy én gondolom, persze meglehet hogy nem jól látom, de a gót stílus a fennálló rendet nem bántja és nem óhajt lázadni ellene; nem követi és nem ért vele egyet ugyan, de mivel egyáltalán nem erőszakos jellegű gondolkodás, nem tartja szükségesnek mindig és mindenki ellen harcolni.

Hogyan ítél meg titeket a társadalom? (nem szubkultúrák; pl. vannak-e előítéletek stb.)

Soroljam azokat a ’kedves’ megjegyzéseket, amelyeket naponta kapok az utcán a kinézetem miatt? Nem teszem, mert valaki azt hihetné, hogy zavar. Nem, nem zavar, mert amikor úgy döntök, hogy nem átlagos módon lépek ki az utcára, akkor ezzel együtt felvállalom ennek lehetőségét is. A társadalmat kezdjük talán a családnál… nagyon sok szülőt/hozzátartozót megrémít gyermeke változása, ami, tegyük hozzá, félig meddig azért érthető, hiszen a fekete szín, komor témák és minden, ami ezzel jár, félelmetes lehet azok számára, akik nem tudnak/nem akarnak a mélyére nézni a változásoknak. Tisztelet a kivételnek (láttam már az anyukájával az utcán sétáló gótot is, és az anyukát láthatólag egyáltalán nem zavarta lánya formabontó kinézete:D), de a legtöbbször ilyenkor az ellenkezés, tiltás, előítéletek következnek. Ha valaki ezen túl is kitart, vagy úgy hogy lázad, vagy úgy hogy igyekszik kompromisszumokat kötni, akkor találkozhat a külvilág iránta tanúsított magatartásformáival. Mint mondtam, amit nem ismerünk attól legtöbb esetben félünk, amit nem tudunk/nem akarunk megérteni, az zavar minket és félünk tőle, ami nem olyan, mint amit megszoktunk, ami nem fér bele a világképünkbe, ami elüt az átlagostól, akkor az zavar minket és előítéletesek vagyunk iránta. A gótokat ezek miatt az okok miatt érik sokszor előítéletek, de az is hozzájárul, hogy Magyarországon korántsem annyira ismert és elfogadott ez a szubkultúra, mint külföldön. Meg kell nézni pár angol vagy német honlapot, azokból egészen más viszonyulás rajzolódik ki. Tehát sok ellenséges megítélésben van részünk, de ezt egyrészt szinte vonzza szubkultúránk jellege, és ezen nem szabad csodálkoznunk (annyira azért nem vagyok naiv hogy higgyek az egész világ toleranciájában, ami egyébként a normális volna…), másrészt pedig, hála az égieknek, a sok negatív megítélés mellett számos pozitív visszajelzést is kapunk (én legalábbis sokat kaptam, remélem Ti is:D), utcán, boltban, akárhol, tehát olyan helyeken, ahol a kellemetlen véleményeket is megkapjuk. Ezek a kis csodák engem mindig hatalmas erővel töltenek el, mert eszembe juttatják, hogy sok ember igyekszik túllépni az előítéleteken és a közvéleményen. Kívánom hogy minél több ilyenben legyen részetek!:D

Mi a véleményed más szubkultúrákról? (pl. punkok, skinheadek, vagy bármi más)

Ne ítélj, hogy ne ítéltess, és élni és élni hagyni. A 6. kérdésre adott válaszban már megválaszoltam… „mert nincs jogom elítélni senkit azért az életformáért, amit követ, ha én azt szeretném, hogy mások se ítéljenek el engem.” Tudom, hogy senki nincsen előítélet nélkül, így én sem, de minden erőmmel azon vagyok, hogy ezekből a lehető legtöbbet levetkőzzek és mindenkit úgy fogadjak el, ahogy van, feltételek megszabása nélkül.

Miben más az életmódotok, mint egy más szubkultúrába tartozóké?

Ahogy az előttem szóló is mondta már, ez egy ’urban legend’. Külföldön, régebben, a gót kultúra indulása idején természetesen sokan voltak, akik egyfajta ’éjszakai életmódot’ folytattak, és ott rengeteg a goth club, ahol az egy gondolkodásúak találkoznak minden nap. Azt mondják a gótokról, hogy nappal ki se mennek az utcára, csak éjjel bukkannak elő… de hát ez persze nem igaz, nézzetek csak szét az utcán…az átlagnál talán kicsit több köztünk a zárkózott vagy félénk ember, és talán tényleg van olyan, aki kevésbé szeret nagy tömegben órákat sétálni az utcákon, de ez mind egyéni jelleg, semmiképp sem az egész szubkultúrára jellemző vonás. Tanulunk, dolgozunk, éljük az életünket ugyanúgy, mint mások, sokan természetesen a munkahelyükön sem úgy jelennek meg, mint egy gót összejövetelen, hiszen ha nem olyan szerencsés az illető, hogy otthoni munkája van, vagy más olyan munkahely, ami nem dress-code-os, akkor alkalmazkodni kell. És ez egyáltalán nem baj, mert az alkalmazkodás az intelligencia egyik fontos mutatója. Nem eszetlenül ellenállni mindennek…

Neked ill. a szubkultúrába tartozóknak van-e valami "speciális", meghatározó világnézete, filozófiája?

Nagyon szerteágazó a gót szubkultúra eszmevilága és gondolkodásmódja. Lehetne ilyen címszavakat kiemelni, mint: „the dark aesthetic”, és hasonlók, lehetne idézni olyanokat, akik egyszerű szavakkal, de nagyszerűen megfogalmazták, számukra mit jelent mindez. Például: „Keresni a szépséget ott, ahol senki más nem hiszi el, hogy van”. Emellett központi eleme a gondolkodásmódnak a halál és az elmúlás elfogadása és békével való szemlélése, a morbid, vagy riasztó dolgokkal való törődés, a hihetetlen vágyakozás a művészetek iránt. A gótok igencsak művészet-orientált emberek. De rengeteg dolgot föl lehetne sorolni, ami ide tartozik. Számomra Mors Imperator a legnagyobb hatalom, de ne értse félre senki, nem vetem meg az életet, hanem éppen hogy igyekszem úgy élni, ahogyan másoknak örömet okozok, addig, amíg Uram nem szólít. Nem félek a haláltól, még ha ez nagyképűen is hangzik. A szenvedéstől félek, de tudom, hogy szükségem van rá, mert nagyon sok mindenre megtanít, ezért sosem kerülöm el. A múlandóság mindenek fölött valósága és az életnek ebben a szellemben való tekintése az én életfilozófiám, és ne gondolja senki, hogy ettől olyan szomorú lennék. Nem, ez nyugalmat és békét jelent számomra.

Van-e a szubkultúrában egy egységes politikai beállítottság?

Erről nem tudok, persze lehet hogy van…én alapban nagyon messzire távol tartom magam a politikától, ezért nem tudok erről relevánsan nyilatkozni. Az industrial vonalban felfedezhető néhol egy gyengébb/erősebb jobboldali vonal, de azt nem tudom megítélni, hogy ez mennyire meghatározó.

Mit jelent számodra a "dark": életmódot vagy szórakozást?

Életformát, gondolkodásmódot, eszmevilágot, lelki otthont, biztonságot, hátországot.

Milyen elképzeléseid vannak a jövőről (bármilyen tekintetben)? (Ill. ha esetleg tudod, a szubkultúrán belül van-e valami jellemző elképzelés a jövővel kapcsolatban?)

A gruftiknak van a szubkultúrán belül erősen elkülöníthető elképzelése a jövőről, de ez nem jellemző az egész gót közösségre. Szerintem általánosnak vehető elképzelés nincs, mindenki maga tervezget, és változtat tervein az idők folyamán. Nekem személy szerint az az elképzelésem, hogy szeretnék úgy élni, hogy a lehető legkevesebb embernek okozzak gondot, és minél több emberen segíthessek, hogy a munkám, akár a jelenlegi, akár valami más által, a lehető legtöbb embernek okozzak boldogságot. Semmi mást nem szeretnék.

 

 
 Innen Hová mégy Tovább, Drága Vendégünk?
 
Nemsokára indul a Kaputól két kocsi.. A következő helyekre visznek el:
 

 

 

 

 

 Nos? Hogy Döntöttél? Hová mész? Ha már megvan, kattints arra a "helyre" ahova tovább szeretnél menni!

 
Várunk máskor is :)))!!!
 
Expression-team
 
..::Chat::..
Káromkodást itt IS mellőzzük! Köszönöm!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
..::Múlik az idő...::..
 
..::Mennyi ideje bújdosol már?::..
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
..::Mennyien voltak a Kávézóban eddig?::..
Indulás: 2005-11-04
 

Főszerkeztő:     ßłithe
 
Képszerkeztők:
 • Szollo
 • Darla
 • Zsu
 • Szütyi 
Egyéb Szerkeztők:
 • LExi
 • Vadóc
 • Csuti
 • PanicLady
 • Meryl
 • Tsunami
 • Blanka
 • Darla
 • Mendolin
 • Cons†an†ine

Desing:

 • Mendolin (banner, útmutatók, táblák)
 • ßłithe (Minden más a fellelhető képi anyag)

Tiszteletbeli szerkeztőnk:

 • Zsu

Egyéb szerkeztők jelentkezését várjuk! Szerkeztő az lehet, aki jelentkezik, s cikket is ír! A kész cikket küld el az expression@citromail.hu címre! Itt ne felejtsd el megemlíteni a posztra a szándékod és természetesen a neved :)! A szerkeztőktől elvárjuk a rendszeres cikkírást (havonta minimum 1 cikk), ezért kérjük, csak az vállalja, aki ezt fogja tudni viselni!

Köszönöm!   ßłithe (Főszerk.)

 

GOTHS

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!