Receptek
2007.11.05. 19:47
Receptek
Lidrcnyoms-salta
Hozzvalk:25 dkg zld szn makarni,2 evkanl olaj,2 evkanl balzsamecet,2 evkanl citroml,1 fej hagyma,1 gerezd fokhagyma,2 fej paradicsom,1-2 szl felkozkzott rpa
Elkszts:A makarnit fzd ki ss vzben.A hagymt s a paradicsomot vgd kockkra,majd keverd ssze a tbbi hozzvalval.Fszerezd meg zls szerint.Friss bagettivel tlald
Ksrtet Pizza:(1 db-hoz)
Hozzvalk:2 db elre gyrtott pizzatszta,olvaolaj,mozarella vagy fetasajt,4 gerezd fokhagyma,rozmaring,olvabogyk
Elkszts:Kend meg a pizzt az olvaolajjal,majd 2 kanl olvaolajba piritsd meg az aprra vgott fokhagymt.Ha ksz,ezt s a mozarellt tedd a pizzra,szrj r rozmaringot,s az olvabogykat tedd rjuk kisrtet alakzatban.Mg pr csepp olajjal toldd meg,aztntedd stlapra s elmelegtett stben,gyenge fokozaton ssd meg,hogy a pizza oda ne gjen
Sttk-pr
Hozzvalk: 1 nagy kanadai sttk, maroknyi nagy muskotlyos , szlszem, 1-2 kiskanl ketchup, s
A sttkt hosszban kettvgjuk, a magokat kiszedjk belle, s helykre, a mlyedsbe beleszrjuk a kimagozott szlt. Stben megstjk. (A szlmagozsra azrt van szksg, mert ha a szlszemeket is turmixoljuk, akkor megkeseredik a pr.) Ha megslt, a tkt kikaparjuk, a szlvel egytt turmixoljuk. zls szerint ketchuppal, sval zestjk. Knnyen elkszthet kret, fleg kacsaslthz illik.
Vrpitli
Hozzvalk:(4 szemlyre)
4dl mlnaszrp,4 dl meggyl,15 db kukackocka(ezt az albbi mdon kell csinlni:15 jgkockarekeszt tlts tele vizzel s rakj bele egy-egy macsolt.A fagyst kveten gy fog majd bennk festeni a mazsola,mintha egy kukacot fagyasztottl volna le)
Elkszts:a mlnaszrpt s a meggylevet ntsd egybe,majd rakd bele a kukackockkat.Ezt rakd be kb.1 rra a mlyhtbe,hogy nehogy elolvadjanak a kukackockk benne,majd ntsd az egszet egy kancsba.Ha nagyon fjstork vagy,csinld gy,hogy csak egy 1/2 rig rakod be a htbe,s a tlalskor rakod bele a kukackockkat.
Stõtkl:
Hozzvalk: 1 sttk szeletekre felvgva 4 dl almal 1dl ananszl 2 teskanl mz (zls szerint lehet tbb, vagy kevesebb is) Fahj, gymbr, szerecsendi (mindegyikbl egy csipet) Elszts 1.lps: A sttkszeleteket turmixold ssze robotgppel. 2. lps: ntsd hozz a sttklhez az almalevet s az ananszlevet. 3. lps: Adj hozz egy kis mzet (ne tl sokat, nehogy elrontsd, ksbb mg adhatsz), s keverd ssze az egszet teljesen! 4. lps: Add hozz a fszereket! 5. lps: Htsd le az egszet, majd hidegen tlalhatod nagy poharakba.
Ht szelleme puding(ngy szemlyre)
Hozzvalk:25 dkg porcukor,2 tojsfehrje,telfestk(a szellemek archoz)
A szellemek elksztse:
1.Kszts el egy lbast s egy olyan ednyt,amit gy tudsz beleilleszteni a lbasba,hogy ne rinkezzen annak aljval.
2.A tojsfehrjt s egy kevs cukrot a gz fltt verd fel.Ehhez mindenkppen krj segitsget egy felnttl!A habba fokozatosan adagold a maradk porcukrot.Amikor mr elg kemny a hab,tedd t habkinyomba,s formzz szellemeket.A szellemeket stlapra nyomd,amit elzleg stpapirral kell kiblelni.Told a stlapot a langyos stbe(75 Celsius-fok)s 45 percig szrogasd.
Kszts csokipudingot a zacskn tallhat lers szerint,adagold tlkba,szrd meg fehrcsoki reszelkkel,majd mindegyikre fektess egy-egy szellemet.
Csokiszellem:(ngy szemlyre)
Hozzvalk:2 bann,egy tbla fehr csoki,kb kt kocka norml csoki
Elkszts:Hmozd meg,majd vgd kett a bannokat.A csokit gz fltt olvaszd fel,majd mrtsd meg benne a bannokat.Ha megszradt a csokimz,a kt kocka barnacsokit tedd egy kistnyrra,azt pedig a raditorra.Ha egy kicsit megpuhult a csoki,vedd le,formzz a szellemeknek szemet,szjat,s rakd fel rjuk.
Pkica:
Hozzvalk(egy darabhoz):2 nagyobb,lapos,ss sti,2 teskanlnyi mogyorvaj,4 szl ropi s 2 szem mazsola.
Elkszts:Az egyik ss stit kenj meg mogyorvajjal,majd nyomd r a msik stit.A ropikat trd flbe,s az egyik oldalon is s a msik oldalon is szrj a kt ss sti kzepbe(vagyis a mogyorvajba)4-4 darabkt.Ezek lesznek a pk lbai.A 2 szem mazsola a kt szeme.
Htborzongat Zsel:(ngy szemlyre)
Hozzvalk:Piros vagy zld gymlcszsel,kb.16 db gumicukor
Elkszts:A zselt kszsd el az utastsok szerint,majd oszd el ngy egyenl rszre.Mindegyikbe szrj 4-4 db gumicukrot,s amikor sszellt a zsel.tlald.
|