Magyar Gothic Club Magazinja - Expression
Magyar Gothic Club Magazinja - Expression
..::Bejelentkezés::..
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
..::Menü::..
 
..::Magazin - 2006::..
 
..::Magazin - 2007::..
 
..::Magazin - 2008::..
 
..::Megújult Magazin - 2008::..
 
..::Regényeink s egyéb könyvek::..
 
..::Expression Képei::..
 
..::Videók::..
 
..::Ti válaszoltátok!(Itt vannak a kiküldött kérdőívekre a válaszaitok!)::..
 
..::Interjúk::..
2006-ban:
 
 
 

 
2007-ben:
 
 
 
 

Mint FŐSZERKEZTŐ, ßłithe MägiC, fenntartom a jogot a küldött hírek, cikkek és képek kimoderálására (meg nem jelentetésére) illetve javítására (helyesírási-, gépelési hibák). Ha bárkinek a cikkébe belejavítanék (a szöveget nem írnám át, hanem az előbb említett hibákat javítanám ki) azon kéretik nem megsértődni, hanem úgy gondolni rá, mint egy segítségre! A közszeméremsértő, illetve ROSSZ minőségű képeket, cikkeket nem jelenítjük meg!

Viszont, mindenféle témára nyitottak vagyunk! Lehetnek vallási-, filozófiai cikkek, egyéb írások, novellák, versek (akár sajátok is), de kéretik a politika témát kerülni! Az ilyesfajta cikkeket nem áll szándékunkban megjeleníteni!!! Kéretik azt a tényt elfogadni, hogy ez nem egy politikai magazin! Köszönöm mindenki szíves megértését!

ßłithe - 2006. június 22.

..::Interjú az Echo of Dalriadával::..

Az Interjút készítette: EvilKeny3'R 


> 1.Hogyan alakult a zenekar?

A Dalriada elődzenekara 1998-ban alakult meg, egy teljesen más felállással, és több hagyományos metal elemet tartalmazó muzsikával. A kezdeti idők tagcseréi, és útkeresései után elég hamar összeállt egy nagylemeznyi anyag, ami az akkori zenekar széthullása miatt sosem került kiadásra- egyedül a Vérző ima című nóta került fel ebből az időszakból az első lemezünkre, a Fergetegre, addig azonban 5 teljes év telt el. Ezt az öt évet tagok keresésével, nótaírással, a stílus csiszolgatásával töltöttük, és 2003-ban éreztük úgy, hogy minden a helyére került egy lemez kiadásához, ami aztán a már említett első lemezünk lett.


> 2 Külön külön is zenéltetek?

A zenekarból szinte mindenki megfordult más csapatokban is, de azok nem voltak olyan komolyak, mint a Dalriada, inkább csak ilyen hobbizenekarok. Az igazi egymásra találás, eszmélés, az " ezt akarom csinálni"-hangulat ebben a zenekarban következett be.


> 3.Van valami "célotok" a zenétekkel, el akartok érni valamit?

Célkitűzéseink között a magyar népzene, és a dinamikus, robbanékony rockmuzsika organikus összeházasítása mellett a hiteles, szenvedélyes előadásmód előtérbe helyezése is fontos szerepet kap. Fontos célunk, hogy a magyar kultúra, népdalkincs, irodalmi alkotások modern köntösbe öltöztetésével a fiatalabb korosztályokhoz is el tudjuk juttatni hazánk szellemi értéket.A hangszerelés,és a mondanivaló tekintetében is a lehető legszélesebb spektrum átölelésére törekszünk, e koncepció jegyében használunk furulyát, hegedűt, férfikórusokat, illetve ezért dolgoztuk fel nagy költőnk, Arany János híres, -A Walesi Bárdok- című balladáját három részben, illetve a Szondi két apródja című alkotást is, két részben. A kevéssé ismert, sok utánajárást igénylő, ősi hitregéinkbe, mondavilágunkba is bele-belenyúlunk, de inkább csak hangulatok, érzések szintjén, nem konkrétumokban.


> 4.Vannak példaképeitek?

Példaképeink nem nagyon vannak, inkább csak olyan előadók, akikeket nagyon tisztelünk, szeretünk: Ghymes, Morbid Angel, Zurgó, My Dying Bride, Loreena Mc Kennitt, Amorphis, Finntroll, Corrosion of Conformity, Entombed, Sebestyén Márta, Dying Fetus, stb, a sort a végtelenségig lehet folytatni!


> 5. Honnan jött a nevetek?

A Dalriada nevet 2003-ban vettük fel, aztán később módosítanunk kellett, mert ezen a néven már létezik egy ausztrál folk- rock zenekar, az új album kiadásától, a Kikelet megjelenésétől viszont ismét csak Dalriada lettünk. A Dalriada szó a skótók első királyságának a neve volt, azonban egyes nyelvészeti kutatások szerint ez egy ősi magyar szó, jelentése "riadó dal", csatadal, csatakiáltás, harci ének.

> 6.Mit üzennétek a rajongóitoknak?

Hallgassátok sokat az új albumot, a Kikeletet, és sok szeretettel várunk mindenkit a koncerteken! Az aktuális dátumokról a honlapon tájékozódhattok!


> 7.Hogyan merítetek ihletet a dalszövegeitekhez?

Magyar történelem, folklór, regék, mondavilág, népdalok, bármi, aminek időtálló, értékes mondanivalója van. Azt szeretnénk, ha a lemezeinket akár x év múlva is elő lehetne venni, mert akkorra sem veszítette el az aktualitását az abban foglalt mondandó.


> 8. Mit gondoltok a magyar zenekarokról, van esélyük a feltörésre?

Ez nagyon stílusfüggő, illetve attól is függ, hogy ki mit nevez feltörésnek. Egy viszonylagos ismertséget, elismertséget kemény, kitartó, következetes, szorgalmas munkával ma már bárki elérhet, hiszen az internet számtalan lehetőséget nyújt erre, de a régi nagyok ( Omega, Piramis, stb.) szintjére hogy el lehet-e jutni, abban már nem vagyok olyan biztos. A nagyon komoly
sikerhez egyébként olyan stílusú zenét is kell játszani, amelyről biztosan tudható, hogy a nagy tömegek ízlésével találkozik, de azt a műfajt nem Metal-nak nevezzük, hanem egész másnak... Szilárd véleményem egyébként, hogy ha a média hajlandó lenne a keményebb műfajokkal is foglalkozni, lennének normális időpontban normális rockműsorok, és a fiatalabb csapatok is be
tudnának mutatkozni, akkor a rockszakma egy sokkal nagyobb volumenű dolog lehetne itt nálunk is. Ehhez a stílushoz egy egész szubkultúra kapcsolódik, komoly tömegekkel, újságokkal, klubokkal, számtalan zenekarral, és mégsem kapja meg a kiszolgálást a média részéről, sőt, agyon van hallgatva, annak ellenére, hogy néhány csapat azért nagyon komoly nézőszámokat produkál, nézd
csak meg pl. a Depressziót! Vagy mondok egy másik példát, az új albumunk, a Kikelet a Mahasz összesített eladási toplistáján a 4. helyen nyitott a megjelenés hetében, ami egészen elképesztő! Ha ugyanezt egy popcsapat produkálja, már másnap tele vannak velük a lapok.. Szóval, erről ennyit.


> 9. Van valami különleges hobbitok?

Nem tudok róla, hogy bármelyikünknek olyan különleges hobbija lenne, hacsak a sörpusztítást nem nevezed annak, ha-ha!

 

 

Köszönöm az interjút:

Ficzek András, Dalriada ( http://www.echoofdalriada.hu/ )

 


Darliada videó: Téli Ének

 
 Innen Hová mégy Tovább, Drága Vendégünk?
 
Nemsokára indul a Kaputól két kocsi.. A következő helyekre visznek el:
 

 

 

 

 

 Nos? Hogy Döntöttél? Hová mész? Ha már megvan, kattints arra a "helyre" ahova tovább szeretnél menni!

 
Várunk máskor is :)))!!!
 
Expression-team
 
..::Chat::..
Káromkodást itt IS mellőzzük! Köszönöm!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
..::Múlik az idő...::..
 
..::Mennyi ideje bújdosol már?::..
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
..::Mennyien voltak a Kávézóban eddig?::..
Indulás: 2005-11-04
 

Főszerkeztő:     ßłithe
 
Képszerkeztők:
 • Szollo
 • Darla
 • Zsu
 • Szütyi 
Egyéb Szerkeztők:
 • LExi
 • Vadóc
 • Csuti
 • PanicLady
 • Meryl
 • Tsunami
 • Blanka
 • Darla
 • Mendolin
 • Cons†an†ine

Desing:

 • Mendolin (banner, útmutatók, táblák)
 • ßłithe (Minden más a fellelhető képi anyag)

Tiszteletbeli szerkeztőnk:

 • Zsu

Egyéb szerkeztők jelentkezését várjuk! Szerkeztő az lehet, aki jelentkezik, s cikket is ír! A kész cikket küld el az expression@citromail.hu címre! Itt ne felejtsd el megemlíteni a posztra a szándékod és természetesen a neved :)! A szerkeztőktől elvárjuk a rendszeres cikkírást (havonta minimum 1 cikk), ezért kérjük, csak az vállalja, aki ezt fogja tudni viselni!

Köszönöm!   ßłithe (Főszerk.)

 

GOTHS

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen